אין ספק שהפיצה מזמן מככבת אצלנו במטבח ובבטן בכל מיני הזדמנויות ואירועים. אפשר לומר, שהפיצה נהייתה דבר כל כך שגרתי שמלבד מהתוספות (שגם הן שגרתיות למדי) אנחנו לא ממש מגוונים. לכן, חוץ מהרוטב האדום הבאנו לכם גם רוטב ירוק וסגול, מוכנים?

רוטב פסטו

רכיבים:

אופן הכנה:

  1. במעבד מזון נשים את שיני השום, הצנוברים או אגוזי המלך, המלח וגבינת הפרמז'ן עד שמתקבל ממרח.
  2. נצרף את עלי הבזיליקום ובמקביל נוסיף באיטיות את השמן זית. חשוב לציין שעלי הבזיליקום נכנסים בכוונה אחרונים בכדי למנוע השחרה בשל עיבוד יתר.

רוטב סלק 

רכיבים:

אופן הכנה:

  1. מקלפים ושוטפים את הסלקים, חותכים לחתיכות ומניחים בתבנית עם שיני השום.
  2. מכסים את התבנית בנייר כסף, ואופים 40 דקות או עד להתרככות בתנור שחומם מבעוד מועד ל- 180 מעלות.
  3. מצננים את שיני השום והסלקים האפויים, ואז במעבד מזון טוחנים יחד עם השמנת המתוקה, השמן זית, הפלפל והמלח. 

רוטב עגבניות קלאסי

אם אתם מתעקשים לא לצאת מהקופסה המסורתית, להלן רוטב עגבניות מצוין:

רכיבים:

אופן הכנה:

  1. שמים במחבת את השמן זית, השום והעגבניות ומבשלים מספר דקות.
  2. לאחר מכן מוסיפים את הרסק, התבלינים והבזיליקום.
  3. כשהרוטב מבעבע מכבים את האש. 

לסיכום, 

אומנם פיצה מזוהה בעיקר עם הרוטב האדום, אך עם קצת מקוריות ואומץ אפשר בהחלט לגוון ולאכול פיצה טעימה גם בגוון ירוק או סגול. מבטיחים שלא תתחרטו, בתאבון!