רוטב לפיצה

תהיו חברתיים ושתפו אותנו

פייסבוק
וואטסאפ
טוויטר
לינקדין
מוצרי פיצה
עמית דוד

פיצה: טבעונית? עם גבינה? בגריל?

מבוא פיצה היא מאכל שנאכל במשך מאות שנים. זוהי אחת המנות הפופולריות ביותר בעולם. המילה פיצה באה מהמילה האיטלקית "פיצה" שפירושה "פשטידה". בצורתה המקורית, הפיצה

קריאה נוספת »
Italian Mediterranean European  - pastel100 / Pixabay
מוצרי פיצה
עמית דוד

גבינות לפיצה

אחד המאכלים הפופולאריים ביותר בחיינו הוא הפיצה. לא פעם ולא פעמיים יוצא לנו להזמין, להכין או לפנטז על הבצק הנהדר עם רוטב העגבניות העסיסי והגבינה

קריאה נוספת »
Pizza Food Italian Meal Delicious  - misskodak / Pixabay
מוצרי פיצה
עמית דוד

מתכון מנצח לפיצה ביתית

הסיכוי למצוא אדם אחד שלא אוהב פיצה הוא אפסי, כי הפיצה מזמן הפכה לסוג של קונצנזוס קולינרי בחיינו. היא מתאימה לכל אירוע ולכל מפגש, ובינינו

קריאה נוספת »

תכלס החיים הם לא רק פיצה, הנה כמה מאמרים נוספים:

אין ספק שהפיצה מזמן מככבת אצלנו במטבח ובבטן בכל מיני הזדמנויות ואירועים. אפשר לומר, שהפיצה נהייתה דבר כל כך שגרתי שמלבד מהתוספות (שגם הן שגרתיות למדי) אנחנו לא ממש מגוונים. לכן, חוץ מהרוטב האדום הבאנו לכם גם רוטב ירוק וסגול, מוכנים?

רוטב פסטו

רכיבים:

  • 3 כוסות עלי בזיליקום שטופים ונקיים
  • חצי כוס שמן זית
  • 3 שיני שום קלופות
  • 30 ג' גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 30 ג' צנוברים או אגוזי מלך
  • חצי כפית מלח

אופן הכנה:

  1. במעבד מזון נשים את שיני השום, הצנוברים או אגוזי המלך, המלח וגבינת הפרמז'ן עד שמתקבל ממרח.
  2. נצרף את עלי הבזיליקום ובמקביל נוסיף באיטיות את השמן זית. חשוב לציין שעלי הבזיליקום נכנסים בכוונה אחרונים בכדי למנוע השחרה בשל עיבוד יתר.

רוטב סלק 

רכיבים:

  • 4 סלקים בגודל בינוני
  • 4 שיני שום קלופות
  • כף שמנת מתוקה
  • כף שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. מקלפים ושוטפים את הסלקים, חותכים לחתיכות ומניחים בתבנית עם שיני השום.
  2. מכסים את התבנית בנייר כסף, ואופים 40 דקות או עד להתרככות בתנור שחומם מבעוד מועד ל- 180 מעלות.
  3. מצננים את שיני השום והסלקים האפויים, ואז במעבד מזון טוחנים יחד עם השמנת המתוקה, השמן זית, הפלפל והמלח. 

רוטב עגבניות קלאסי

אם אתם מתעקשים לא לצאת מהקופסה המסורתית, להלן רוטב עגבניות מצוין:

רכיבים:

  • 3 עגבניות מקולפות ומגוררות
  • 5 שיני שום קצוצות
  • חופן בזיליקום טרי
  • כפית מלח
  • חצי כפית סוכר
  • 2 כפות של רסק עגבניות
  • כפית אורגנו יבש
  • כפית שמן זית

אופן הכנה:

  1. שמים במחבת את השמן זית, השום והעגבניות ומבשלים מספר דקות.
  2. לאחר מכן מוסיפים את הרסק, התבלינים והבזיליקום.
  3. כשהרוטב מבעבע מכבים את האש. 

לסיכום, 

אומנם פיצה מזוהה בעיקר עם הרוטב האדום, אך עם קצת מקוריות ואומץ אפשר בהחלט לגוון ולאכול פיצה טעימה גם בגוון ירוק או סגול. מבטיחים שלא תתחרטו, בתאבון!

Pizza Food Dish Cuisine Fast Food  - Engin_Akyurt / Pixabay
דילוג לתוכן