קרטונים לפיצה

תהיו חברתיים ושתפו אותנו

פייסבוק
וואטסאפ
טוויטר
לינקדין

שף פרטי להכנת פיצות

שף פרטי להכנת פיצות הוא הדרך המושלמת לשדרג כל אירוע ולהעניק לו חוויה קולינרית ייחודית ומפנקת. בין אם מדובר ביום הולדת, ערב חברים או אירוע

קריאה נוספת »

תכלס החיים הם לא רק פיצה, הנה כמה מאמרים נוספים:

מדובר באחד מן המזונות המהירים השכיחים והפופולאריים ביותר בעולם. אין דבר יותר מרגש מרגע קבלת הקרטון הרותח אחרי שחיכינו שיגיע הרבה זמן אבל מה אנחנו יודעים בעצם על הקרטון עצמו ששומר לנו על מאכל האלים הזה? הכתבה הזו כאן בכדי לסבר לכם את האוזן ושתקבלו קצת מידע לא רק בנוגע למה שיש בתוך  הקנקן, אלא גם על הקנקן עצמו. 

קצת מידע

קרטון הוא משטח שעשוי בעיקר מנייר והוא משמש לצרכים רבים (בעיקר תעשייתיים) לצורך אחסון אריזה וכדומה. הקרטון בנוי משלוש שכבות נייר דבוקות כאשר האמצעי מקופל בצורה גלית וכך הוא כולה בעצם את החלל שבתוכו. ישנם כיום סוגים רבים של קרטונים, חלקם בעלי שכבות נייר צמודות וחלקם מודבקים בטכניקות שונות ואף חלקם הינו בתוספת שכבת פלסטיק. 

הפטנט על הקרטון נרשם לראשונה באנגליה בשנת 1856 ואז החל להיות פופולארי בתעשייה (כן לפני שהומצאו משלוחי הפיצה). משתמשים בו בעיקר כחומר אריזה של מוצרי חקלאות ומוצרים ביתיים ובתור אופציית אחסון למוצרים כגון חלב ביצים, משקאות וכו'. תכונותיו של הקרטון מהוות הסיבה לשימושו הרב בתעשיות אלו, מדובר במוצר זול בעל משקל סגולי נמוך והמבנה הגאומטרי שלו מקנה לו חוזק שאין לנייר.  

אז איך הגיע הקרטון לעולם הפיצות? 

כמו שהבנו בגלל התכונות המצוינות של הקרטון לצד הזולות שלו הוא היווה אופציה מושלמת בכל הקשור למשלוחים וככה התגלגל הוא לעולם הפיצות. אנשי מקצוע רבים בתחום האריזה אומרים שבכדי לשלח אוכל בקרטונים צריך לדעת לבחור בקפידה את הקרטונים ואי אפשר להסתפק בקרטון רגיל.

איך בוחרים את הקרטון הנכון? 

בכדי לבחור את הקרטון הנכון לפיצה צריך לשאול את עצמנו תחילה מספר שאלות חשובות, אילו גדלים של קרטונים אנחנו מעוניינים להביא, כמה אנחנו מוכנים להשקיע באריזת הקרטון, האם אנחנו מעוניינים למתג את הקרטון עם שמנו או שכל קרטון שרשום עליו פיצה מספיק לנו? לכל דבר ישנה עלות מול תועלת שעלינו לבחון וזה רב השלב הראשוני. 

לאחר מכן עלינו לפנות לאיש המקצוע ולבוא עם התשובות המוכנות לעניינים האלו אבל חשוב להתייעץ עימו ולקבל את כל המידע הרלוונטי. איש המקצוע יסביר לכם בדיוק את סוגי הגדלים, את המחירים הנכונים לכל גודל ואפילו יתאים לכם את הקרטונים העמידים ביותר בכדי שהפיצה שלכם תוכל להמשיך לעמוד ללא כל חשש. כאשר אנחנו מדברים על אוכל חשוב לזכור שהחיסכון עלול לעלות לנו ביוקר, הקרטונים עלולים להתפרק ולהוציא רעלים על האוכל דבר שיפגע בלקוחות ויגרום לפגיעה קשה בשם העסק ובמוניטין שלו. 

עניין נוסף שחשוב לחשוב עליו בעת השיחה עם איש המקצוע הוא נוחות הקרטון עצמו לעובדים. פיצריות רבות בתחילת הפתיחה ישנו תמיד עובד שעומד בצד ומקפל את הקרטונים כך שיוכלו להכניס לשם את הפיצה ישירות ולסגור בזריזות ולהוציא את המשלוח במהירות לעבר הלקוח, בכדי לא לאבד טריות ואת החום של הפיצה. חשוב למצוא את הדרך הנכונה להפריד גם בין החלק העליון של הקרטון לבין הפיצה כי אין דבר שיותר מבאס משאר שהקרטון נדבק לך לגבינה. 

שומר פיצה 

בשנת 1985 כרמלה ויטלה מניו-יורק רשמה פטנט על השולחן הקטן והמדהים הזה שיש בכל פיצה כיום ומונע מן החלק העליון של הקרטון לשקוע לתוך הפיצה עצמה. כאשר נרשם הפטנט שמו החל כשומר אריזה אך עם השנים השתנה השם לשומר פיצה. אז מה בעצם הוא עושה? מדובר באביזר נהדר המשמש למניעת המגע בין החלק העליון של קופסת הקרטון לבין המזון, השומר עשוי מפלסטיק והוא בעל שלוש רגליים והוא תמיד יהיה ממוקם במרכז. מדובר בפריט חד פעמי  שנזרק לרוב ביחד עם קרטון הפיצה. 

בסופו של דבר אתם צריכים לזכור שלכל דבר שנראה לנו כמובן מאליו או לא כזה חשוב יש משמעות והיסטוריה רבה שהביאה אותו לאותו השימוש. הקרטון אמנם מהווה מוצר בסיסי אבל יש חשיבות רבה לכל בחירה בקרטון כי מדובר בעולם שלם בעל סוגים רבים ושונים. חשוב לשאול את כל השאלות ולהגיע למסקנות הנכונות בכדי לבחור את הקרטון או הקרטונים המתאימים ביותר לצרכים שלכם ולזכור שכל חיסכון שאינו חיוני עלול לעלות לכם ביוקר בעתיד, אז אל תתפשרו. 

Pizza Food Italian Meal Delicious  - misskodak / Pixabay
דילוג לתוכן