פיצה מוקרמת

תהיו חברתיים ושתפו אותנו

פייסבוק
וואטסאפ
טוויטר
לינקדין
מוצרי פיצה
עמית דוד

פיצה: טבעונית? עם גבינה? בגריל?

מבוא פיצה היא מאכל שנאכל במשך מאות שנים. זוהי אחת המנות הפופולריות ביותר בעולם. המילה פיצה באה מהמילה האיטלקית "פיצה" שפירושה "פשטידה". בצורתה המקורית, הפיצה

קריאה נוספת »
Italian Mediterranean European  - pastel100 / Pixabay
מוצרי פיצה
עמית דוד

גבינות לפיצה

אחד המאכלים הפופולאריים ביותר בחיינו הוא הפיצה. לא פעם ולא פעמיים יוצא לנו להזמין, להכין או לפנטז על הבצק הנהדר עם רוטב העגבניות העסיסי והגבינה

קריאה נוספת »
Pizza Food Italian Meal Delicious  - misskodak / Pixabay
מוצרי פיצה
עמית דוד

מתכון מנצח לפיצה ביתית

הסיכוי למצוא אדם אחד שלא אוהב פיצה הוא אפסי, כי הפיצה מזמן הפכה לסוג של קונצנזוס קולינרי בחיינו. היא מתאימה לכל אירוע ולכל מפגש, ובינינו

קריאה נוספת »

תכלס החיים הם לא רק פיצה, הנה כמה מאמרים נוספים:

אוהבים פיצה? גבינות? שמנת ופטריות? מסתבר שאפשר לשלב הכל במאכל אחד, ואנחנו לא מדברים על פסטה אלפרדו. קבלו בבקשה את הפיצה המוקרמת, שוברת השגרה, הרכה וזו שמשאירה טעם של עוד בקטע אחר. הבאנו לכם אותה במתכון מושקע וטעים:   

מה צריך?

לבצק:

  • ק"ג קמח
  • 2 כפות של שמרים
  • קורטוב מלח
  • 100 ג' חמאה חתוכה לקוביות
  • רבע כוס שמן
  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • 2 כוסות חלב
  • כוס של מים רותחים

לרוטב:

  • רבע כף קורנפלור
  • קורטוב פלפל שחור
  • קורטוב מלח
  • חופן של עלי בזיליקום
  • רבע כפית של אגוז מוסקט
  • כף של אבקת מרק פטריות
  • מיכל אחד של שמנת לבישול
  • 2 כפות יין לבן
  • קופסה של פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
  • כפית שמן לטיגון
  • בצל אחד קצוץ לקוביות

תוספת מעל:

  • 500 ג' גבינת מוצרלה מגוררת

אופן הכנה:

הבצק:

  1. הכניסו לקערה את המלח, החמאה והמים הרותחים, וערבבו עד שהמלח והחמאה ימסו.
  2. ערבבו בנפרד את השמרים והקמח, ואז העבירו אותם אל המים עם המלח והחמאה.
  3. הוסיפו את הביצים והחלב והתחילו ללוש. תוך כדי לישה הוסיפו את השמן עד שתקבלו בצק אחיד ונעים.
  4. השאירו את הבצק כשעה וחצי להתפחה.

הרוטב:

  1. חממו את השמן במחבת ולאחר מכן טגנו בו את הבצל עד להזהבה. 
  2. לאחר שהבצל הושחם, צרפו את הפטריות עד להזהבה נוספת.
  3. צרפו את היין הלבן, אבקת מרק הפטריות, השמנת, אגוז המוסקט, המלח, הפלפל השחור, עלי הבזיליקום וערבבו טוב.
  4. לאחר שערבבתם את כל המרכיבים, הוסיפו כעת את הקורנפלור עד שיקבל רוטב סמיך.

הפיצה:

  1. לאחר שהבצק תפח, רדדו אותו לצורת עיגול והניחו בתבנית אפייה.
  2. שפכו מעליו את הרוטב ופזרו את המוצרלה מעל באופן אחיד.
  3. כעת, הכניסו את תבנית האפייה לתנור שחומם מבעוד מועד ל- 180 מעלות ל- 20 דקות או עד שרואים שהפיצה מזהיבה.
Pizza Pizza Slice Slice Restaurant  - denielwon / Pixabay
דילוג לתוכן