פיצה מוקרמת

תהיו חברתיים ושתפו אותנו

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
וואטסאפ
Share on twitter
טוויטר
Share on linkedin
לינקדין

מאמרים נוספים

תוכנית חיסכון

תכנית החיסכון החסכוני (TSP) היא תוכנית חיסכון והשקעה לפנסיה המופצת במס המוצעת לעובדים פדרליים – אותו

לקריאה »

אוהבים פיצה? גבינות? שמנת ופטריות? מסתבר שאפשר לשלב הכל במאכל אחד, ואנחנו לא מדברים על פסטה אלפרדו. קבלו בבקשה את הפיצה המוקרמת, שוברת השגרה, הרכה וזו שמשאירה טעם של עוד בקטע אחר. הבאנו לכם אותה במתכון מושקע וטעים:   

מה צריך?

לבצק:

  • ק"ג קמח
  • 2 כפות של שמרים
  • קורטוב מלח
  • 100 ג' חמאה חתוכה לקוביות
  • רבע כוס שמן
  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • 2 כוסות חלב
  • כוס של מים רותחים

לרוטב:

  • רבע כף קורנפלור
  • קורטוב פלפל שחור
  • קורטוב מלח
  • חופן של עלי בזיליקום
  • רבע כפית של אגוז מוסקט
  • כף של אבקת מרק פטריות
  • מיכל אחד של שמנת לבישול
  • 2 כפות יין לבן
  • קופסה של פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
  • כפית שמן לטיגון
  • בצל אחד קצוץ לקוביות

תוספת מעל:

  • 500 ג' גבינת מוצרלה מגוררת

אופן הכנה:

הבצק:

  1. הכניסו לקערה את המלח, החמאה והמים הרותחים, וערבבו עד שהמלח והחמאה ימסו.
  2. ערבבו בנפרד את השמרים והקמח, ואז העבירו אותם אל המים עם המלח והחמאה.
  3. הוסיפו את הביצים והחלב והתחילו ללוש. תוך כדי לישה הוסיפו את השמן עד שתקבלו בצק אחיד ונעים.
  4. השאירו את הבצק כשעה וחצי להתפחה.

הרוטב:

  1. חממו את השמן במחבת ולאחר מכן טגנו בו את הבצל עד להזהבה. 
  2. לאחר שהבצל הושחם, צרפו את הפטריות עד להזהבה נוספת.
  3. צרפו את היין הלבן, אבקת מרק הפטריות, השמנת, אגוז המוסקט, המלח, הפלפל השחור, עלי הבזיליקום וערבבו טוב.
  4. לאחר שערבבתם את כל המרכיבים, הוסיפו כעת את הקורנפלור עד שיקבל רוטב סמיך.

הפיצה:

  1. לאחר שהבצק תפח, רדדו אותו לצורת עיגול והניחו בתבנית אפייה.
  2. שפכו מעליו את הרוטב ופזרו את המוצרלה מעל באופן אחיד.
  3. כעת, הכניסו את תבנית האפייה לתנור שחומם מבעוד מועד ל- 180 מעלות ל- 20 דקות או עד שרואים שהפיצה מזהיבה.
דילוג לתוכן