אוהבים פיצה? גבינות? שמנת ופטריות? מסתבר שאפשר לשלב הכל במאכל אחד, ואנחנו לא מדברים על פסטה אלפרדו. קבלו בבקשה את הפיצה המוקרמת, שוברת השגרה, הרכה וזו שמשאירה טעם של עוד בקטע אחר. הבאנו לכם אותה במתכון מושקע וטעים:   

מה צריך?

לבצק:

לרוטב:

תוספת מעל:

אופן הכנה:

הבצק:

  1. הכניסו לקערה את המלח, החמאה והמים הרותחים, וערבבו עד שהמלח והחמאה ימסו.
  2. ערבבו בנפרד את השמרים והקמח, ואז העבירו אותם אל המים עם המלח והחמאה.
  3. הוסיפו את הביצים והחלב והתחילו ללוש. תוך כדי לישה הוסיפו את השמן עד שתקבלו בצק אחיד ונעים.
  4. השאירו את הבצק כשעה וחצי להתפחה.

הרוטב:

  1. חממו את השמן במחבת ולאחר מכן טגנו בו את הבצל עד להזהבה. 
  2. לאחר שהבצל הושחם, צרפו את הפטריות עד להזהבה נוספת.
  3. צרפו את היין הלבן, אבקת מרק הפטריות, השמנת, אגוז המוסקט, המלח, הפלפל השחור, עלי הבזיליקום וערבבו טוב.
  4. לאחר שערבבתם את כל המרכיבים, הוסיפו כעת את הקורנפלור עד שיקבל רוטב סמיך.

הפיצה:

  1. לאחר שהבצק תפח, רדדו אותו לצורת עיגול והניחו בתבנית אפייה.
  2. שפכו מעליו את הרוטב ופזרו את המוצרלה מעל באופן אחיד.
  3. כעת, הכניסו את תבנית האפייה לתנור שחומם מבעוד מועד ל- 180 מעלות ל- 20 דקות או עד שרואים שהפיצה מזהיבה.