הסיכוי למצוא אדם אחד שלא אוהב פיצה הוא אפסי, כי הפיצה מזמן הפכה לסוג של קונצנזוס קולינרי בחיינו. היא מתאימה לכל אירוע ולכל מפגש, ובינינו – כבר אין צורך להתקשר ולהזמין, אפשר פשוט להכין בבית בכיף! בדיוק בשביל זה הבאנו לכם מתכון לפיצה ביתית מהסרטים:
מה צריך עבור 3 פיצות משפחתיות?
להכנת הבצק:
- חצי ק"ג קמח פיצה או קמח לבן
- 2 ג' שמרים יבשים
- כף מלח
- חצי כפית סוכר
- כף שמן זית
- כוס ושליש מים קרים
לפתיחת הבצק:
- שליש כוס קמח לבן
- שליש כוס סולת
להכנת הרוטב:
- ק"ג עגבניות בשלות, מקולפות ומגוררות
- כף מלח
- חופן בזיליקום
- אם רוצים – שום מגורד לפי הטעם
- 2 כפות רסק עגבניות מקופסת שימורים
- כף שמן זית
- 2 כפיות אורגנו יבש
- כפית סוכר
להרכבת הפיצה:
- 300 ג' מוצרלה מגוררת
- חופן של עלי בזיליקום
- תוספות שאתם ממש אוהבים
איך מכינים?
אופן הכנת הבצק:
- בקערה של מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים ומערבבים במשך דקה במהירות איטית.
- מצרפים את המים וממשיכים את תהליך הלישה במהירות איטית עד שנוצר גוש בצק. אחר כך מגבירים את עוצמת המהירות, ולשים ל- 8 דקות בערך.
- על הדפנות של קערת המיקסר מזלפים כעת את שמן הזית ומערבלים עד שהשמן נספג כולו בבצק (לוקח כמה דקות עד לספיגה מלאה).
- את הבצק מגבשים לכדור ומעבירים לקערה ששימנתם מראש. מכסים באמצעות מגבת או ניילון נצמד ומשאירים בחוץ כשעה למנוחה.
- את הבצק מחלקים לכדורים (כשכל כדור שוקל בערך 200 ג') ומכדררים עד שהם הופכים לכדורים חלקים.
- כל כדור מקמחים ושמים על שיש או משטח עבודה מקומח. כעת נותנים לבצק לתפוח עד שהנפח מוכפל.
- מחממים תנור לעוצמת חום הכי גבוהה (מומלץ מצב טורבו מלמטה ומלמעלה) כחצי שעה לפני שרוצים להכין, ומכניסים אליו תבנית הפוכה.
אופן פתיחת הבצק:
- בקערה מערבבים את הסולת והקמח הלבן, ומקמחים את כדורי הבצק בתערובת שנוצרה.
- בעזרת הידיים פותחים את הבצק לצורת עיגול בקוטר של 25 ס"מ, ודואגים לכך שהשוליים מסביב יהיו עבים יותר. כיוון והבצק תופח גם בתנור, הקפידו שהוא יהיה מעט דק יותר ממה שאתם רוצים.
אופן הכנת הרוטב:
- במחבת מחוממת שמים את שמן הזית, העגבניות והשום ומבשלים כמה דקות.
- לאחר מכן מצרפים את הרסק, הבזיליקום והתבלינים השונים.
- אפשר לכבות את האש כשרואים שהרוטב מתחיל לבעבע.
אופן הרכבת הפיצה:
- את הבצק שפתחנו מקודם מניחים על משטח שטוח וללא שוליים, מקומח בתחתית בתערובת הסולת והקמח ממקודם.
- מורחים את רוטב העגבניות בתנועות סיבוביות על כל שטח הבצק באופן שווה ללא השוליים.
- את המוצרלה המגוררת מפזרים מעל הרוטב כך שתכסה את הכל, ומעליה מפזרים את התוספות שבחרנו.
- לתנור שחומם מבעוד מועד מחליקים בעדינות את הפיצה לתבנית הבוערת בתנור ואופים בין 7 ל- 12 דקות (תלוי בעובי הבצק כמובן).
- כאשר הבצק הופך זהוב והמוצרלה נמסה באמצע, מוציאים ומפזרים את הבזיליקום. בתיאבון!
טיפים מנצחים לסיום:
- כדי שהמוצרלה תאריך ימים במקרר, כדאי לרכוש אותה כגוש אחד ולגרד אותה בבית באופן עצמאי.
- מומלץ להכפיל את כמות הרוטב והבצק ולהקפיא. אלו חומרים שתמיד יכולים לשמש אתכם ולחסוך לכם עבודה רבה.
- לא כדאי להעמיס יותר מדי תוספות, כיוון וכמות גדולה תגרום לבצק להיות ספוג נוזלים.
אוהבת לכתוב על פיצה, פחמימות, ואוכל, אבל לא רק. כל הדעות הן אישיות, ואני לא ממליצה לאף אחד לבצע פעולה כלשהי על בסיס מה שכתוב פה 🙂