גבינת מוצרלה לפיצה

תהיו חברתיים ושתפו אותנו

פייסבוק
וואטסאפ
טוויטר
לינקדין
מוצרי פיצה
עמית דוד

פיצה: טבעונית? עם גבינה? בגריל?

מבוא פיצה היא מאכל שנאכל במשך מאות שנים. זוהי אחת המנות הפופולריות ביותר בעולם. המילה פיצה באה מהמילה האיטלקית "פיצה" שפירושה "פשטידה". בצורתה המקורית, הפיצה

קריאה נוספת »
Italian Mediterranean European  - pastel100 / Pixabay
מוצרי פיצה
עמית דוד

גבינות לפיצה

אחד המאכלים הפופולאריים ביותר בחיינו הוא הפיצה. לא פעם ולא פעמיים יוצא לנו להזמין, להכין או לפנטז על הבצק הנהדר עם רוטב העגבניות העסיסי והגבינה

קריאה נוספת »
Pizza Food Italian Meal Delicious  - misskodak / Pixabay
מוצרי פיצה
עמית דוד

מתכון מנצח לפיצה ביתית

הסיכוי למצוא אדם אחד שלא אוהב פיצה הוא אפסי, כי הפיצה מזמן הפכה לסוג של קונצנזוס קולינרי בחיינו. היא מתאימה לכל אירוע ולכל מפגש, ובינינו

קריאה נוספת »

תכלס החיים הם לא רק פיצה, הנה כמה מאמרים נוספים:

מתכוונים להכין פיצה באופן ביתי ולא סגורים על סוג הגבינה הרצוי? אם חשבתם להסתפק בגבינה צהובה רגילה – תעצרו מיד! פיצה מושלמת חייבת לכלול בתוכה גבינת מוצרלה איכותית, אחרת זה באמת לא שווה. במאמר הבא ריכזנו לכם כמה עובדות מעניינות על הגבינה האיטלקית:

מוצרלה: קווים לדמותה

  • המוצרלה מקורה באיטליה, ומיוצרת מחלב בופאלו, אם כי בארץ מופקת גם מחלב בקר. 
  • במקורה היא מגיעה בכדורים מאוד גדולים, ואילו בארץ בכדורים קטנים או בבלוק אחד.
  • למוצרלה כמה סוגים, מה שמבדיל ביניהם הוא אחוז השומן ורמת היישון.
  • אחוז השומן ומידת הלחות בה משפיעים על מחירה כמו גם על רמת שקיפותה לאחר האפייה.

מה בנוגע לבריאות?

למרות הסטיגמה על גבינה שמנה שמזיקה לבריאות, יש לנו כמה עובדות שינפצו לכם את המיתוס המוכר:

  • היא מופחתת נתרן
  • המוצרלה עשירה בחלבונים
  • היא עתירה בויטמיני B, אשלגן, סידן וזרחן. 
  • המוצרלה נחשבת כגבינה פרוביוטית – בעלת חיידקים ידידותיים למערכת העיכול ולמעיים בפרט.
  • יש ביכולתה להפחית משמעותית זיהומים נשימתיים ודלקות בגוף.
  • היא תורמת לחיזוק המערכת החיסונית במידת מה.

אולם, חשוב לציין כי גבינת מוצרלה פחות בריאה ומומלצת לכאלו הסובלים מכבד שומני, מחלות כלי דם ולב או כולסטרול גבוה. 

לסיום: כמה טיפים בנוגע למוצרלה

  • פחות מומלץ לרכוש מוצרלה מגורדת כיוון והיא מתקלקלת כך יותר מהר ומאבדת את הניחוח המיוחד שלה. במקום זה, רצוי לקנות אותה בחתיכה שלמה ולגרד עצמאית. 
  • טריות משחקת תפקיד חשוב בנראות ובטעם שלה, בייחוד בהכנת פיצה. 
  • יש לוודא שהמוצרלה לא צעירה במיוחד, שכן, מוצרלה צעירה מדי הינה קשה, חסרת טעם, צבעה לבן ובעלת מרקם לא נעים. לכן, כדאי שהיא תהיה ב"גיל" המדויק ואז גם רכה, בעלת טעם מורגש ובגוון צהבהב.

לסיכום, 

גבינת מוצרלה היא הלב של הפיצה, וכיום ניתן למצוא אותה בכל מכולת או סופר. בנוסף, היא עשירה ברכיבים החיוניים לבריאותנו, ולצד זאת אין להפריז בשימוש בה עקב אחוזי השומן הגבוהים שבה. אם הייתה לכם התלבטות – גבינת מוצרלה היא הגבינה המתאימה ביותר להכנת פיצה. בתיאבון!

Tomato Food Red Meal Cuisine  - dapurmelodi / Pixabay
דילוג לתוכן