גבינת מוצרלה לפיצה

תהיו חברתיים ושתפו אותנו

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
וואטסאפ
Share on twitter
טוויטר
Share on linkedin
לינקדין

מאמרים נוספים

תוכנית חיסכון

תכנית החיסכון החסכוני (TSP) היא תוכנית חיסכון והשקעה לפנסיה המופצת במס המוצעת לעובדים פדרליים – אותו

לקריאה »

מתכוונים להכין פיצה באופן ביתי ולא סגורים על סוג הגבינה הרצוי? אם חשבתם להסתפק בגבינה צהובה רגילה – תעצרו מיד! פיצה מושלמת חייבת לכלול בתוכה גבינת מוצרלה איכותית, אחרת זה באמת לא שווה. במאמר הבא ריכזנו לכם כמה עובדות מעניינות על הגבינה האיטלקית:

מוצרלה: קווים לדמותה

  • המוצרלה מקורה באיטליה, ומיוצרת מחלב בופאלו, אם כי בארץ מופקת גם מחלב בקר. 
  • במקורה היא מגיעה בכדורים מאוד גדולים, ואילו בארץ בכדורים קטנים או בבלוק אחד.
  • למוצרלה כמה סוגים, מה שמבדיל ביניהם הוא אחוז השומן ורמת היישון.
  • אחוז השומן ומידת הלחות בה משפיעים על מחירה כמו גם על רמת שקיפותה לאחר האפייה.

מה בנוגע לבריאות?

למרות הסטיגמה על גבינה שמנה שמזיקה לבריאות, יש לנו כמה עובדות שינפצו לכם את המיתוס המוכר:

  • היא מופחתת נתרן
  • המוצרלה עשירה בחלבונים
  • היא עתירה בויטמיני B, אשלגן, סידן וזרחן. 
  • המוצרלה נחשבת כגבינה פרוביוטית – בעלת חיידקים ידידותיים למערכת העיכול ולמעיים בפרט.
  • יש ביכולתה להפחית משמעותית זיהומים נשימתיים ודלקות בגוף.
  • היא תורמת לחיזוק המערכת החיסונית במידת מה.

אולם, חשוב לציין כי גבינת מוצרלה פחות בריאה ומומלצת לכאלו הסובלים מכבד שומני, מחלות כלי דם ולב או כולסטרול גבוה. 

לסיום: כמה טיפים בנוגע למוצרלה

  • פחות מומלץ לרכוש מוצרלה מגורדת כיוון והיא מתקלקלת כך יותר מהר ומאבדת את הניחוח המיוחד שלה. במקום זה, רצוי לקנות אותה בחתיכה שלמה ולגרד עצמאית. 
  • טריות משחקת תפקיד חשוב בנראות ובטעם שלה, בייחוד בהכנת פיצה. 
  • יש לוודא שהמוצרלה לא צעירה במיוחד, שכן, מוצרלה צעירה מדי הינה קשה, חסרת טעם, צבעה לבן ובעלת מרקם לא נעים. לכן, כדאי שהיא תהיה ב"גיל" המדויק ואז גם רכה, בעלת טעם מורגש ובגוון צהבהב.

לסיכום, 

גבינת מוצרלה היא הלב של הפיצה, וכיום ניתן למצוא אותה בכל מכולת או סופר. בנוסף, היא עשירה ברכיבים החיוניים לבריאותנו, ולצד זאת אין להפריז בשימוש בה עקב אחוזי השומן הגבוהים שבה. אם הייתה לכם התלבטות – גבינת מוצרלה היא הגבינה המתאימה ביותר להכנת פיצה. בתיאבון!

דילוג לתוכן