גבינות לפיצה

תהיו חברתיים ושתפו אותנו

Share on facebook
פייסבוק
Share on whatsapp
וואטסאפ
Share on twitter
טוויטר
Share on linkedin
לינקדין

מאמרים נוספים

Pizza Food Dish Cuisine Fast Food  - Engin_Akyurt / Pixabay

רוטב לפיצה

אין ספק שהפיצה מזמן מככבת אצלנו במטבח ובבטן בכל מיני הזדמנויות ואירועים. אפשר לומר, שהפיצה נהייתה

לקריאה »

אחד המאכלים הפופולאריים ביותר בחיינו הוא הפיצה. לא פעם ולא פעמיים יוצא לנו להזמין, להכין או לפנטז על הבצק הנהדר עם רוטב העגבניות העסיסי והגבינה הנמתחת שגורמת לכל בן אדם בעולם הזה פשוט להזיל ריר. אבל איזו גבינה היא הכי מומלצת? האם כדאי לשלב גבינות? אנחנו נבדוק אילו גבינות הכי מתאימות לפיצה ונשבור את המיתוס. 

קצת היסטוריה

פיצה היא מאכל איטלקי שעשוי מבצק שמכוסה בשכבה של רוטב עגבניות וגבינה. מדובר באחד מהמאכלים המסורתיים באיטליה ופשוט עם השנים הפכה למאכל מזון מהיר אחד הנפוצים ביותר בעולם.
המילה פיצה מקורה באיטלקית ומשמעותה היא עוגה או פשטידה, ואם אנחנו הולכים למקורות עתיקים עוד יותר ניתן לראות כי בלטינית המאוחרת המילה פיצה מהווה לחם שטוח.
לא באמת יודעים את האטימולוגיה של המילה פיצה אבל דבר אחד בטוח, כולנו יודעים מהי פיצה. 

אחד הדברים המיוחדים ביותר בפיצה הוא הצורה שמכינים אותה בכל מקום.
לדוגמא הפיצה האיטלקית המסורתית מבוססת קמח דורום, שמרים ומים ובלבד.
מדובר בפיצה עגולה ודקה ומכינים אותה בחום גבוה מאוד.
את הפיצה המסורתית חילקו למספר גרסאות שונות:

  • פיצה מרגריטה שהיא הפיצה המסורתית והמוכרת ביותר בעולם שהיא גם השכיחה ביותר באיטליה.
  • אם תיסעו טיפה דרומה באיטליה תגיעו לנאפולי ושם תמצאו פיצה מאוד דומה הלוא היא הנאפוליטנה.

שיקגו מול ניו יורק

האמריקאים הפכו את המאכל הלאומי הנהדר למזון מהיר בעל תחרות חדשה בין הערים הגדולות של ניו-יורק לבין שיקאגו. הגרסה הניו-יורקית היא פיצה שטיפה מזכירה יותר את הגרסה האיטלקית הקלאסית, פיצה דקה וארוכה לרוב מתרברבים במשולשים בגודל עצום. לעומת זאת הפיצה בסגנון שיקגו היא פיצה עבה יותר שמכינים אותה לרוב בתבנית עגולה ועמוקה יותר והסדר הוא סדר שונה במקצת – לאחר שמכינים את הבצק בתבנית שמים את תוספות  על הבצק עצמו לאחר מכן שמים את הגבינה ומכסים ברוטב העגבניות המפורסם.

ועכשיו לגבינות

אז מה הסוד של הגבינות? איזה גבינות אנחנו נעדיף על הפיצה שלנו? קודם כל חשוב להבין שגבינה היא עניין של טעם וצריך לפי הטעם שלנו לבחון מספר גורמים: מסת הגבינה, גמישותה, טעמה וצבעה של הגבינה. חשוב שהגבינה תמתח במידה המתאימה, שלא תיתנו ביס בפיצה ולא תרגישו גבינה מצד אחד ומהצד השני שלא תמשכו את הגבינה עד סוף החדר לפני שתסיים להימתח. 

הבחירה הקלאסית ביותר הנה המוצרלה – אבל גם למוצרלה יש חוקים משלה. חשוב לבדוק שמדובר במוצרלה שאינה צעירה, למה? כשהמוצרלה צעירה היא חסרת טעם, היא בצבע לבן והמרקם שלה אינו טעים ומגרה וכמובן שמידת האפייה שלה אינו קל ועלול להישרף בקלות ולהתקשות. חשוב שלמוצרלה יהיה צבע צהבהב ובעל טעם ככה אתם תראו כי המוצרלה רכה מאוד ונמסה בצורה המיטבית ולכן חשוב לדעת איך לבחור את המוצרלה. 

עוד גבינה שרבים ממליצים עלינו היא גבינת הצ'דר. מדובר בגבינה טבעית וקשה בצבע שמנת עם טעם חריף במקצת. מדובר בגבינה המפורסמת והאהובה ביותר בבריטניה והשנייה האהובה ביותר בארה"ב (אחרי כמובן המוצרלה שהרחבנו עליה מקודם). 

גבינה מומלצת בנוסף הנה הפרובולונה. מדובר בגבינה איטלקית מדרום איטליה (נאפולי זוכרים?) והיא מגיעה בצורת נקניק או קונוס. מדובר בגבינה חצי קשה והיא מיוצרת במגוון רב של טעמים, מחריף ועד מתוק ואפילו החלו לייצר אותה בישראל בשם "בשן". 

תחליפי הגבינות היום מהווים נתח גדול משוק הפיצריות ובעלי פיצריות רבות בוחרים דווקא להשתמש בהם דבר שאני ממליץ עליו פחות אבל יש לו את היתרונות שלו. הוא זול ונהדר ונמתח ברמות הנכונות אבל אם אנחנו מכינים פיצה בבית, עדיף להשתמש בגבינות האמיתיות ואף לשלב ביניהן בכדי להגיע לטעם המושלם, כי חבל לחסוך על עצמנו. 

אין גבינה אחת נכונה, ואין דרך אחת נכונה יש רק את הדרך שלכם בכדי לייצר את הפיצה המושלמת ביותר בשבילכם. אופי פיצות אם תשאלו אותם כולם יגידו לכם שפיצות הן כמו שקשוקה, כל אחד חושב שהוא מכין את הטובה ביותר בעולם ולכן צריך פשוט להתנסות עם כל הגבינות וכל הטעמים בכדי להגיע לטעם המושלם שלכם. לכו למחלבה הקרובה ולא תצטערו… תסמכו עלינו. 

דילוג לתוכן