אין דבר יותר טעים מפיצה. על אף היותה איטלקית, נדמה שעם הזמן היא הפכה יותר ויותר ישראלית, ובין מוצרלה לרוטב עגבניות יש שיגידו שהדבר הכי חשוב הוא הבצק. לכן, הבאנו לכם מתכון מנצח לבצק קלאסי עם כמה טיפים לקינוח. אז חממו תנורים וקדימה לעבודה!
מצרכים ל- 4 מנות
- חצי ק"ג קמח
- 2 כפיות שמרים יבשים
- כפית מלח
- כפית סוכר
- 4 כפות שמן זית
- כוס ושליש מים פושרים
אופן ההכנה
- לערבב בקערה את השמרים, הסוכר והקמח.
- ליצור בקערה גומה ולשפוך אליה את השמן, המלח וכוס המים.
- לשים את כל החומרים בקערה, ולהוסיף תוך כדי את שליש המים האחרונים עד לקבלת בצק גמיש.
- מהבצק מכינים כדור ומקמחים אותו מעט.
- מכניסים אותו שוב לקערה, מכסים אותה בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה.
- אחרי שהבצק תפח מניחים נייר אפייה מקומח על משטח העבודה, לשים שוב את הבצק ומרדדים לצורת עיגול (אפשר פיצה אחת גדולה או שתיים בגודל בינוני לבחירתכם).
- את הבצק המרודד מעבירים לתבנית ויוצרים מסגרת לפיצה באמצעות לחיצות קלות.
- את שולי הבצק שיצרנו מברישים בשמן זית, ובמרכז מורחים רוטב, מפזרים גבינה ותוספות.
- אופים בתנור שחומם מבעוד מועד ל- 200 מעלות עד שרואים השחמה (כדאי לבדוק כעבור רבע שעה).
כמה טיפים לפיצה מצוינת:
- לקבלת בצק קריספי ומתפצח כדאי לחמם מראש את התבנית לפני ששמים בה את הבצק.
- מומלץ להכפיל ואף לשלש את כמות הבצק ולהקפיא אותה. אין לדעת מתי זה ישמש אתכם ויחסוך לכם עבודה. בנוסף, אפשר להקפיא בצק גם אחרי רידוד או חצי אפייה.
- רצוי לא להעמיס תוספות יתר על המידה, משום שהרבה תוספות יגרמו לבצק להיות רטוב ונוזלי.
- כדאי להעלות את התבנית לשליש העליון בתנור ולהעביר למצב גריל בשתי הדקות האחרונות של האפייה. זה יקנה לפיצה צריבה טעימה של טאבון קלאסי.
לסיכום, בצק פיצה בהכנה ביתית יכול להפוך לחוויה מהנה, בריאה ובעיקר טעימה. כל מה שצריך זה להקפיד על ההוראות. בתאבון!
אוהבת לכתוב על פיצה, פחמימות, ואוכל, אבל לא רק. כל הדעות הן אישיות, ואני לא ממליצה לאף אחד לבצע פעולה כלשהי על בסיס מה שכתוב פה 🙂